Schitul „Acoperământul Maicii Domnului” din apropierea localităţii Şura Mare, judeţul Sibiu, şi-a sărbătorit duminică, 2 octombrie, hramul.

Sfânta Liturghie a fost oficiată de Înaltpreasfinţitul Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului, alături de Preasfințitul Andrei, Episcopul Covasnei și Harghitei la altarul de vară al aşezământului monahal, așezământ care este și metoc eparhial. Din soborul liturgic au făcut parte vicarul administrativ al Arhiepiscopiei Sibiului, arhimandritul Ioachim Tomoiagă; egumenul schitului, protosinghelul Calinic Teslevici (hirotesit arhimandrit la sfârșitul Sfintei Liturghii și primind din partea chiriahului locului însemnele specifice); protopopul de Sibiu, preotul Ioan Coșa, protopopul de Sălişte, Petru-Toader Damian şi alţi slujitori ai sfintelor altare. 

Bucuria de a participa la slujba arhierească dar și dragostea față de așezămintele monahale au făcut ca prezența credincioşiilor să fie numeroasă fie că au fost din localităţile apropiate schitului fie pelerini veniţi din mai multe părţi ale ţării.

În cuvântul de învățătură,  Preasfințitul Părinte Andrei a vorbit despre pericopa evanghelică, despre iubirea vrăjmașului şi despre cât de înrădăcinată în învățăturile poporului român este această evanghelie prin zicala „ce ție nu-ți place altuia nu-i face”, a subliniat ierarhul.

Schitul „Acoperământul Maicii Domnului” a fost înfiinţat în 2012, la iniţiativa regretatului medic Marius Leviţchi. Împreună cu primarul din acea vreme din comuna Şura Mare, actualul senator Nicolae Avram, medicul Marius Leviţchi a donat un teren pe care s-a început ridicarea schitului. Din 2015 au venit aici actualii monahi care au continuat lucrarea primilor vieţuitori, călugări de la Mănăstirea „Brâncoveanu” din Sâmbăta de Sus, judeţul Braşov.

La finalul Sfintei Liturghii, Înaltpresfintitul Părintele Mitropolit Laurențiu a vorbit celor prezenți despre însemnătatea iubirii vrăjmașiilor și despre dragostea și existența lui Dumnezeu. Părintele stareţ i-a oferit ierarhului în dar o icoană a Maicii Domnului și a mulțumit celor doi ierarhi pentru bucuria de a fi fost în comuniune. De asemnea, a mulțumit părințiilor participanți, oficialitățiilor prezente precum și celor care au dorit să ia parte la bucuria viețuitoriilor acestui așezământ monahal.

Articol preluat: Arhiepiscopia Sibiului