Sâmbătă, 13 mai 2017, satul Huta din comuna Chiuiești, jud. Cluj, a îmbrăcat haine de sărbătoare cu ocazia întâlnirii fiilor satului.

La acest frumos eveniment, Sfânta Liturghie a fost săvârșită de mai mulți ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Române, în frunte cu arhipăstorul locului, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Sălajului și Maramureșului. Din soborul slujitor au mai făcut parte Preasfințitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei, Preasfințitul Părinte Andrei, Episcopul Covasnei și Harghitei, Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, fiu al acestor meleaguri, și Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului.

În cuvântul de învățătură rostit cu acest prilej, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei a vorbit despre prezența, în fiecare Liturghie, a Domnului nostru Iisus Hristos, prin prescura și vinul care se prefac în Trupul și Sângele Mântuitorului răstignit și înviat.

Datorită activității pastoral-misionare desfășurată în parohie, preotul Cosmin Ioan Boga a fost hirotesit iconom, iar credincioșii implicați mai activ în viața parohiei au primit diplome de aleasă cinstire.

La final, Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, a mulțumit tuturor pentru prezența la această frumoasă întâlnire de suflet.

Articol preluat de pe site-ul Eparhiei Devei și Hunedoarei.