În Duminica Tuturor Sfinților, Preasfințitul Părinte Andrei, Episcopul Covasnei și Harghitei a săvârșit Sfânta Liturghie la Schitul cu hramul „Duminica tuturor Sfinților” de la Gura Izvorului, care aparține de Mănăstirea „Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul” din Toplița.

Preasfinția Sa a adresat credincioșilor un bogat cuvânt de învățătură, în care a spus: „Să facem om după chipul și asemănarea Noastră”(Facere 1, 26). „Toți oamenii au fost creați după chipul lui Dumnezeu, însă numai sfinții au realizat asemănarea cu El, pentru că au trăit în conformitate cu voia Lui. După ce Sfinții și-au încheiat ostenelile pe pământ și au trecut din viața aceasta, ajunși în Împărăția lui Dumnezeu, ei: „sunt cinstiți de Biserică pentru că în ei strălucește Dumnezeu care și-a imprimat în aceștia chipul Lui” (Părintele Dumitru Stăniloae). Sfinții sunt prieteni și casnici ai lui Dumnezeu, dascăli, modele și rugători pentru noi, de la fiecare avem ce învăța, virtuțile lor. Prin cultul sfinților, noi îl cinstim pe Dumnezeu care prin lucrarea Lui i-a făcut vase alese ale Sale. Ne bucurăm de prezența lor în lume, sărutându-le Sfintele Moaște. Sfinții ocupă un loc important în viața Bisericii. De aceea sfinții părinți ne-au rânduit două duminici, I-a și a II-a după Cincizecime unde primim invitații la sfințenie. „Fiți sfinți pentru că Eu sunt Sfânt” (I Petru 1, 16). În marele sinaxar al lui Dumnezeu toți avem un loc vacant. Să ne străduim să îl ocupăm!”

La sfârșitul Sfintei Liturghii, Părintele Stareț, Arhimandritul Emilian, a mulțumit Ierarhului, preoților slujitori și tuturor credincioșilor pentru prezența la Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie.