În ziua prăznuirii Sfântului Cuvios Ioan Iacob de la Neamț, credincioşii au venit pentru a participa la sărbătoarea hramului bisericii parohiei Întorsura Buzăului – Vârtej din localitatea Întorsura Buzăului, județul Covasna. Sfânta Liturghie din ziua hramului a fost oficiată de trei arhierei, Înaltpreasfințitul părinte Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului alături de Preasfinţitul părinte Andrei, Episcopul Covasnei şi Harghitei şi Preasfinţitul părinte Nestor, Episcopul Devei şi Hunedoarei, înconjurați de un sobor de preoți și diaconi.

Credincioșii au venit în număr mare pentru a se bucura împreună  la Hramul de vară  al lăcașului de cult.

Preasfinţitul părinte Nestor, Episcopul Devei şi Hunedoarei, l-a Chinonic a vorbit despre „Sfinți și sfințenie”, din viața Sfântul Ioan Iacob de la Neamț – Noul Hozevit.

La final Sfintei Liturghii, Înaltpreasfințitul părinte Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului a vorbit credincioșilor despre pacea în Hristos, binecuvântând poporul binecredincios din această parohie.

Preasfințitul Părinte Andrei, Episcopul Covasnei și Harghitei a oferit distincția „Crucea Eparhială pentru mireni”, domnului Urdă Raul – Primarul Orașului Întorsura Buzăului din județul Covasna. A mulțumit ierarhilor prezenți, clerului, cinului monahal și binecredincioșilor creștini, pentru dragostea cu care înconjoară Sfântul locaș.

Răspunsurile liturgice au fost oferite de către obștea de maici a Mănăstirii Sita Buzăului.

 

 

© Episcopia Covasnei și Harghitei / Arhid. Alexandru Moroianu