Preasfințitul Părinte Andrei, Episcopul Covasnei și Harghitei a oficiat astăzi, 21 Octombrie 2018,  Sfânta Liturghie la Catedrala Paraclis Episcopal „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din Sfântu Gheorghe județul Covasna.

Preasfinția Sa în cuvântul de învățătură a spus: „ Palestina este o regiune din mijlocul Galileii, iar Iudea ținut locuit de greci, urmașii lui Alexandru cel Mare care a format zece cetăți – Decapoli, iar unul dintre ele era Gadara s-au Gherghesa. Pe malul de sud al lacului Ghenizaret. Hristos înconjurat de mulțimi din toate ținuturile, se îndreaptă spre Ghenizaret unde se întâlnește cu un demonizat care dormea în morminte, Hristos poruncește să iasă legiunea de demoni din el. Demonii recunosc calitatea de Fiu al lui Dumnezeu. Cuibul preferat al diavolului este sufletul omului, în momentul în care Mântuitorul poruncește să iasă diavolii, ei îl roagă să nu le poruncească să meargă în adânc ci să îi îngăduie să intre în turma de porci care pășteau pe munte. Diavolii fug în porci, iar aceștia se aruncă în mare și paznicii fug în cetate ca să vestească ceea ce s-a întâmplat. Locuitorii cetății supărați că au rămas fără porci Îl rugau să plece de la ei că erau cuprinși de frică mare, au ținut mai mult la negoț decât la semenul lor. Țelul diavolului este să înspăimânte pe cei din jurul demonizatului. Astăzi diavolul și-a schimbat metoda, nu înspăimântă ci atrage prin mijloacele moderne numite vicii, te îmbie cu diverse patimi.”

La sfârșitul Sfintei Liturghii Preasfinția Sa a prezentat viața Sfinților Ardeleni care s-au jertfit pentru apărarea dreptei credințe apoi i-a binecuvântat pe toți cei prezenți.