Astăzi, 8 Octombrie 2017, Preasfințitul Părinte Andrei, Episcopul Covasnei și Harghitei a slujit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie în Parohia „Înălțarea Domnului” din orașul Covasna județul Covasna. Sub protia Preasfinției Sale s-a aflat un sobor slujitor de preoți și diaconi.

În cuvântul de învățătură Preasfinția Sa a subliniat: „Una din cele trei minuni legate de învierea morților a fost și învierea tânărului vâduvei din Nain prezentată de Evanghelistul Luca în cap 7 versetele 11-16. Minunea s-a petrecut în Cetatea Nain care se află la 40 de km distanță de Capernaum. Referatul Biblic nu redă motivul morții tânărului. Mama tânărului era răvășită de durere, lacrimile sunt expresia unei dureri lăuntrice, modul de exteriorizare a unei întristări. Confruntarea cu moartea este drama vieții omenești. Hristos Domnul transformă moartea în viață. Moartea înaintea lui Hristos nu-i decât un somn. Minunea din Nain nu a avut loc decât datorită puterii lui Dumnezeu – biruitorul morții. Tânărul înviat a fost dat mamei sale, Hristos a pus în valoare rolul mamei în viața tinerilor. Nu moartea are ultimul cuvânt ci viața, garanția vieții noastre – Învierea lui Hristos.”

 

La finalul Sfintei Liturghii Ierarhul a îndemnat poporul binecredincios  să îngrijească mormintele moșilor și strămoșilor noștri care au apărat cu prețul vieții lor poporul și pământul binecuvântat al Patriei noastre.