Parohia Lisnău, protopopiatul Sfântu Gheorghe județul Covasna are doua biserici , Biserica cu hramul ,, Sfinții Apostoli Petru și Pavel,, construită între anii 1808-1813.Prin grija IPS Ioan Selejan biserica a fost renovată în anii 1999-2000. Biserica cu hramul ,,Adormirea Maicii Domnului,, este cea de a doua, fiind construită în anul 1913.

Între anii 1994-2009 au avut loc mai multe lucrări de reabilitare. În prezent Biserica îmbracă haina picturii.

Astăzi în Biserica cu hramul ,,Adormirea Maicii Domnului,, a fost săvârșită Sfânta Liturghie sub protia Preasfințitului Părinte Andrei împreună cu un sobor de opt preoți și doi diaconi.

În cuvântul de învățătură Preasfinția Sa a subliniat: “Pe fondul ascezei spirituale fiul si-a venit în fire rostind o rugăciune ad-hoc, Tată am greșit la cer și înaintea ta iar tatăl cu iubirea de părinte îi dă haina cea bună și inel, simbolul autorității si comuniunii cu Dumnezeu, încălțăminte simbolul omului liber. Întoarcerea și căința sunt sancționate cu iertarea imediată oferită de tatăl. Fiul cel mare plin de răutate a risipit iubirea necondiționată a tatălui, fiul cel mic prin rugăciune și căință din fiu al pierzării capătă strălucirea de dinainte și devine fiu al luminii”.

 

Consilier Comunicații Media Alexandru Moroianu