Astăzi, 14 Iulie 2019, Preasfințitul Părinte Andrei, Episcopul Covasnei și Harghita a săvârșit slujba de Târnosire a Bisericii urmată de Sfânta Liturghie la Parohia „Adormirea Maicii Domnului” din Lisnău, județul Covasna.

În cuvântul de învățătură Preasfinția Sa a spus: „Această Pericopă Evanghelică s-a petrecut în dată după rostirea Predicii de pe munte, pe când intra Mântuitorul în orașul Capernaum. De data aceasta Doctorul săvârșește o minune de la distanță, îl roagă un sutaș, un centurion din armata romană, ofițer care comanda 100 de oameni, să-i tămăduiască sluga care era bolnavă pe pat și se chinuia cumplit. Văzând Mântuitorul Hristos râvna și credința sutașului dar și smerenia, el care are putere asupra vieții și a morții îi tămăduiește sluga. De la păgânul sutaș luăm exemplu să ne îmbrăcăm în smerenie și să cerem har și milă de la Dumnezeu. Învățăm exemplu de dragoste față de subalternul său. Învățăm să credem cu toată ființa în Doctorul cel Mare și ni se va face după cum credem.”

La sfârșitul Sfintei Liturghii, preotul paroh Gurzău Emilian Laurențiu a fost hirotesit Iconom Stavrofor, iar ctitorilor și binefăcătorilor li s-au acordat diplome de vrednicie.

Răspunsurile la strană au fost date de către Corala Catedralei Paraclis Episcopal din Sfântu Gheorghe și un grup de copii din Parohia Câmpulung Moldovenesc din Suceava.