În contextul Anului 2019,omagial al satului românesc (al preoților, învățătorilor și primarilor gospodari) și An comemorativ al Patriarhilor Nicodim Munteanu și Iustin Moisescu și al traducătorilor de cărți bisericești în Patriarhia Română, în perioada 5-8 septembrie 2019, s-a desfășurat ediția a VI-a aÎntâlnirii Internaționale a Tinerilor Ortodocși, în municipiul Craiova.

Din delegația Eparhiei noastre, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Andrei, Chiriarhul locului, au făcut parte 80 de tineri, coordonați de preoți și personal didactic, proveniți din parohiile de pe raza teritorială a celor două județe, unde își desfășoară activitatea duhovnicească Episcopia Covasnei și Harghitei.

Fiind de față la evenimente festive din cadrul întâlnirii, o parte dintre aceștia ne-au mărturisit:

„În acest an, la Craiova, am participat pentru a patra oară la ITO, unde, alături de oameni minunați am petrecut 4 zile frumoase, în care am luat parte la activități interesante. ITO 2019 a fost un prilej de a cunoaște oameni noi și frumoși, dar și o confirmare a faptului că tinerii sunt aproape de biserică și în zilele noastre”. A.D.

Întâlnirea  Tinerilor Ortodocși 2019 a reprezentat o experiență de neuitat pentru mine, fiind și prima dată când particip la un asemenea eveniment. ITO a reprezentat ocazia perfectă de a cunoaște oameni frumoși, de a lega prietenii, de a vizita un oraș nou, de a-mi demonstra faptul că suntem un neam, care stăruie în credința sa și face ca Biserica să fie un loc viu și veșnic tânăr. Aici am simțit cum mii de tinerii ortodocși cred cu tărie în Dumnezeu, că nimic nu este imposibil. Mă bucur că am putut participa la acest eveniment, care ne unește și ne va unii mereu”.P. M. T.

 M-am bucurat enorm de mult că am ajuns la Craiova, chiar dacă drumul a fost lung și obositor. Ca în fiecare ediție, am fost așteptați cu sufletul curat și plin de iubire. Din punctul meu de vedere, ITO le oferă tuturor tinerilor ortodocși ocazia de a-și mărturisi adevărata credință, dar cel mai important apartenența, implicarea în cadrul Bisericii. Numai la acest eveniment poți simți iubirea pentru aproape, credința în Dumnezeu și iubirea față de El. Este minunat să vezi cum toți se adună și rostesc Tatăl Nostru. Doar luptând și rugându-ne împreună putem învinge obstacolele vieții ”.T. R.G