În perioada 24-29 iulie 2016, ca urmare a deciziei Nr. 1862/14 iunie 2016 luate de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, spre sporirea activității cu tinerii,  la Sfânta Mănăstire „Sfânta Cruce”, Caraiman, s-a desfășurat cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, Tabăra adresată tineretului ortodox, numită generic „Tradiție și  noutate”.

În acest context, din cadrul acestei întâlniri ce s-a desfășurat pe durata unei săptămâni, într-un cadru natural binecuvântat de Dumnezeu cu duhovnicie și responsabilitate, roadele spiritualității au fost culese și de un delegat al Eparhiei Covasnei și Harghitei, în persoana tânărului Loghin Daniel Macarie, care a mărturisit următoarele:

„Pentru noi, tinerii este foarte importantă comunicarea, și să fim ascultați, lucru care s-a întâmplat și în această Tabără, unde am fost binecuvântați de Dumnezeu cu prezența Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, care a adus un suflu înnoitor în sufletele noastre, motivându-ne spre a deveni mai buni în viața noastră, dar totodată și mai apropiați de Cel de la care vin toate cele pe care le dobândim în această viață.

La această întâlnire am avut șansa de a cunoaște tineri din alte eparhii. Împreună am participat la diferite proiecte referitoare la management și educație non-formală. Drumețiile făcute ne-au dat posibilitatea de a întării comuniunea și de a mijlocii comunicarea, factori importanți ai     acestei întâlniri. Conferința susținută la această întâlnire de Părintele Vasile Gavrilă,  a avut drept temă „Responsabilitatea tinerilor în Biserică și apropierea acestora de aceasta”, scopul fiind acela de a aduce o privire reală asupra vieții cotidiene, în care tot mai mulți cad pradă influențelor negative care vin din partea mediului social.

Tabăra de la Mănăstirea Caraiman reprezintă un suport valoros pentru educarea religiosă și culturală. Participarea la Sfintele Slujbe a oferit lumină și bucurie în sufletele tinerilor și am înțeles că Izvor al bucuriei din care ne adăpăm noi, este Iisus Hristos, această bucurie fiind totodată esența vieții creștine care este dobândită prin rugăciune, comuniune și fapte bune.

Această întâlnire a avut drept scop și pregătirea pentru evenimentul central al anului 2016, anume Întâlnirea Tinerilor Ortodocși din toată lumea care se va desfășura la București în perioada 1-4 septembrie a.c.  ”

 

A consemnat Pr. drd. Panciu Laurențiu-Gabriel

Inspector eparhial – Departamentul Cateheză și Tineret