Înaltpreasfințitul Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului a liturghisit sâmbătă, 1 octombrie, în Catedrala Episcopală din Miercurea Ciuc, locaş de cult care și-a sărbătorit hramul Acoperământului Maicii Domnului.

În sobor s-au aflat Preasfințitul Părinte Andrei, Episcopul Covasnei și Harghitei, Preasfințitul Părinte Nestor Dinculeană, Episcopul Devei și Hunedoarei, precum şi stareți ai mănăstirilor dimprejur, protopopi și alți slujitori ai sfintelor altare. La liturghia arhierească au fost prezenți numeroşi credincioși îmbrăcați în portul popular în această zi de sărbătoare. Răspunsurile liturgice au oferite de către corala „Pocrov” a Catedralei Episcopale din Miercurea Ciuc.

În cuvântul de învățătură, Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu, a vorbit despre binecuvântarea lui Dumnezeu adusă oamenilor prin mijlocirea Născătoarei de Dumnezeu, spre întărirea credinței în lupta pentru păstrarea credinței strămoșești și a spiritualității neamului românesc. Tuturor le-a transmis curajul care vine de sus, de la Dumnezeu, Doctorul sufletelor și al trupurilor, spre înlăturarea fricii păgubitoare și aducătoare de moarte. La finalul cuvântului, ierarhul a spus: „Hristos să binecuvinteze întreaga lucrare religioasă, duhovnicească și națională în Eparhia sufragană a Mitropoliei Ardealului”.

La finalul Sfintei Liturghii, preasfințitul episcop Andrei, a adresat cuvinte de mulțumire Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Laurențiu pentru grija părintească față de eparhia sufragană a Covasnei și Harghitei, Preasfințitului Părinte Nestor Dinculeană, Episcop al Devei și Hunedoarei, autorităților locale și centrale prezente, șefilor de instituții, clerului, cinului monahal prezent și poporului binecredincios.

Foto credit: Episcopia Covasnei și Harghitei / Arhid. Alexandru Moroianu