Astăzi, 17 Iulie 2016, în Duminca a 4-a după Rusalii, Preasfințitul Andrei, Episcopul Covasnei și Harghitei a slujit în Biserica cu hramul „Adormirea Maicii Domnului” din filia Văgani,  protopopiatul Călimani județul Harghita.

Sub protia Preasfinției Sale s-au aflat un sobor de preoți și diaconi. Poporul a fost numeros fiind prezenți și credincioși din comunele învecinate. La sfârșitul Sfintei Liturghii a avut loc binecuvântarea lucrărilor de pictură.

În cuvântul de învățătură rostit de Preasfinția Sa a spus: „Am ascultat astăzi o Pericopă Evanghelică care reprezintă două categorii de oameni, sutașul din Evanghelie, ofițer și sluga care era tare devotată având un model de credință care trebuie urmat. Noi creștinii îl chemăm pe Dumnezeu în casa inimilor noastre, cei care conștientizăm că suntem fii al Lui Dumnezeu raportându-ne la El ca la un Tată. Orice patimă care zace în sufletul omului este idolul la care se închină, dispărând din vocabular cuvintele „te rog, mulțumesc, iartă-mă și miluiește-mă”.  Ura din lume născundu-se datorită lipsei smereniei iar sutașul care să vină în ajutorul nostru este preotul care ridicând mâinile la cer îl cheamă pe Dumnezeu în ajutorul credincioșilor care sunt datori să se roage și să îl asculte pe acesta. Spovedania de altfel nu trebuie să lipsească din viața credinciosului. Să ne rugăm pentru cei care se închină idolilor să îl cunoască pe Dumnezeu și să se întoarcă la dreapta credință”.

 

Consilier Comunicații Media Alexandru Moroianu