Bucuria duhovnicească a continuat pentru obștea mănăstirii Diaconești în cea de-a treia zi a vizitei părintelui Efrem Vatopedinul.

Astfel, vineri, 16 decembrie 2022, la Mănăstirea Diaconești, în prezența Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, a fost săvârșită Sfânta Liturghie de către Preasfințitul Părinte Andrei, Episcopul Covasnei și Harghitei, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi.

La finalul Sfintei Liturghii, Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim a oferit părintelui Efrem Vatopedinul Crucea Țării de Jos, cea mai înaltă distincție a eparhiei, „pentru râvna în propovăduirea cuvântului Mântuitorului Hristos și dragostea pe care o manifestă în promovarea valorilor spirituale ale Ortodoxiei”. De asemenea, Părintele Arhiepiscop a oferit un set de cărți pentru biblioteca mănăstirii Vatoped, la care s-au adăugat și cărțile dăruite de Preasfințitul Părinte Andrei.

În cuvânt său, părintele Efrem și-a arătat recunoștința față de părintele Arhiepiscop Ioachim:

„Noi vă mulțumim pentru găzduirea în eparhia Înaltpreasfinției Voastre. Am venit aici ca să aducem sfânta cruce cu o părticică din Sfânta Cruce. Prezența Cinstitei Cruci a Sfântului Constantin cel Mare împreună cu o bucățică din Sfânta Cruce aduce și mai multă putere duhovnicească în eparhia Înaltpreasfinției Voastre. Și prin ele o să se binecuvânteze poporul vostru, o să dobândească mângâiere. Și este adevărat că venind aici credincioșii și închinându-se fericitului lemn și icoanei Maicii Domnului Vimatarissa, vor pleca de aici cu alt chip.”

Duminică, 18 decembrie, Starețul Efrem și-a confirmat prezența la Iași, unde va participa la concertul de colinde al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei și va avea o scurtă întâlnire cu credincioșii.

Foto

Sursă: Doxologia